ZASTUPITELSTVO
STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY
Znak

Dne:20.6.2022Bod programu:34/23
Věc:Dodatek č. 1 ke kupní smlouvě MMOPP00LDDQJ (areál Dukelských kasáren)
Důvod předložení:

zajištění úkolů vyplývajících z náplně odboru majetku města

Zpracovatel:Mgr. Ivana Sýkorová, odbor majetku města
Schvalovatel:Mgr. Bc. Pavel Vltavský, vedoucí odboru majetku města
Předkládá:Ing. Michal Kokošek, 1. náměstek primátora
Projednáno v RMO:na poradě vedení města dne 17. 5. 2022
v RMO dne 8. 6. 2022
Požadavek na
úpravu rozpočtu:
NE

Návrh usnesení:
Zastupitelstvo města
1. schvaluje

dodatek č. 1 (MMOPP00M0RA9) mezi statutárním městem Opava jako prodávajícím a JTA exclusive, spol. s r.o., se sídlem Petřkovická 861/5, Petřkovice, 725 29 Ostrava, IČ: 28619935 jako kupujícím

 

Důvodová zpráva

Statutární město Opava uzavřelo, jako prodávající, dne 23. 9. 2020 kupní smlouvu s označením MMOPP00LDDQJ s kupujícím JTA exclusive, spol. s r.o., se sídlem Petřkovická 861/5, Petřkovice, 725 29 Ostrava. Předmětem kupní smlouvy byl převod vlastnického práva k nemovitým věcem v k.ú. Opava - Předměstí, s celkovou výměrou 37 652 m2.

 

V článku VII. kupní smlouvy Zvláštní ujednání - výstavba projektu jsou specifikovány podmínky pro revitalizaci části areálu bývalých Dukelských kasáren. V rámci přípravných činností (odstranění staveb z pozemků, jejichž převod byl předmětem smlouvy) bylo např. zjištěno, že páteřní větev jednotné areálové kanalizace, která by měla odvádět dešťové a splaškové vody z areálu společnosti NOVUS BIKE s.r.o, je nefunkční. Odpadní vody z areálu společnosti NOVUS BIKE s.r.o se vsakují v místě poruch stávající jednotné kanalizace. Kanalizační stoka v ulici Vančurova pak není kapacitně schopna odvádět dešťové vody.

 

Předkládaným dodatkem č. 1 ke kupní smlouvě je navrhováno, že v rámci realizace Projektu dojde ke zrušení veškeré stávající nefunkční jednotné kanalizace a zaslepení stávající přípojky do ulice Vančurova. Stávající jednotná kanalizace bude nahrazena kanalizací, která bude odvádět pouze splaškové vody z nově budovaných staveb v rámci Projektu a splaškové vody z areálu společnosti NOVUS BIKE s.r.o pouze z budovy č.p. 2985. Dešťové vody z Projektu budou vsakovány na pozemcích JTA exclusive spol. s r.o. Kanalizační přípojky u ostatních staveb v areálu NOVUS BIKE s.r.o. budou odpojeny od nefunkční jednotné kanalizace a tato si v případě potřeby zajistí v budoucnu sama odvod splaškové vody samostatnou přípojkou. Dešťové vody z areálu společnosti NOVUS BIKE s.r.o a pozemků města budou svedeny do vsaků, vybudovaných na pozemcích NOVUS BIKE s.r.o a pozemcích města. 

 

Vše výše uvedené bylo projednáno na pracovní schůzce s jednatelem NOVUS BIKE s.r.o., panem Zdeňkem Kalužíkem dne 9.5.2022 za přítomnosti pana náměstka Ing.Kokoška a pana vedoucího Mgr.Vltavského.

 

V článku VII. kupní smlouvy Zvláštní ujednání - výstavba projektu je možno dále konstatovat, že příprava projektu ze strany kupujícího dospěla do stavu, že kupující disponuje projektovou dokumentací pro vydání společného povolení stavby ohledně Projektu. S ohledem na tuto skutečnost lze přesněji specifikovat předmět budoucího zpětného převodu vlastnického práva z kupujícího zpět na prodávajícího. 

 

Po dokončení výstavby pozemních komunikací, veřejného pouličního osvětlení a případných inženýrských sítí, převede tyto kupující za celkovou kupní cenu ve výši 1.000,00 Kč plus DPH zpět do vlastnictví prodávajícího. 

 

Záměr změny kupní smlouvy byl zveřejněn na úřední desce po dobu 15 dnů. Nyní je  radě a následně zastupitelstvu města předkládán dodatek č. 1, týkající se zrušení nefunkční kanalizace a podmínek pro výstavbu nové a změny z bezúplatného převodu na převod s kupní cenou v celkové výši 1.000,00 Kč plus DPH. 

 

Přílohy materiálu:

- dodatek č. 1 MMOPP00M0RA9

- příloha dodatku

- kupní smlouva

 

Dodatečně byla vložena k materiálu příloha č. 2 - zveřejnění záměru.

Přílohy:
Příloha č.1: přílohy k materiálu - A
Příloha č.2: zveřejnění záměru